Για τρομακτική πολυφωνία στη χώρα μας έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ερωτηθείσα για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». «Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει μια κεντρική αρχή που λέει  τι είναι καλύτερο για τη χώρα και είναι όλοι ενωμένοι σε αυτό από τους ανθρώπους που είναι στην κυβέρνηση, από τους ανθρώπους που είναι στην αντιπολίτευση, από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι εταιρειών δηλαδή όλη η χώρα προχωράει  ενωμένη  στα θέματα που είναι για το κοινό καλό. Εμείς εδώ  έχουμε μια τρομακτική πολυφωνία η οποία δεν έχει στην πραγματικότητα κάποιο λόγο να υπάρχει αλλά δυστυχώς υπάρχει και επίσης υπάρχει πάρα πολύ θυμός», είπε η κ. Γκάγκα.

Αναφορικά με τις  παρενέργειες των εμβολίων κατά της COVID, είπε ότι είναι ελάχιστες: «Σε αυτά τα 12 εκατομμύρια δόσεις που έχουμε κάνει στην Ελλάδα είχαμε καταγραμμένες παρενέργειες στις κίτρινες κάρτες συνολικά στις 6.000 οι οποίες ήταν μη σοβαρές  δηλαδή τοπική αντίδραση στο χέρι ή ήπιος πονοκέφαλος   και ελάχιστες σοβαρές παρενέργειες».

Ερωτηθείσα πόσοι άνθρωποι έχουν  πεθάνει από τον εμβολιασμό, είπε ότι ενώ εξ’αιτίας της λοίμωξης είχαμε πάνω από  15 χιλιάδες, οι θάνατοι που ενδεχομένως συνδέονται με τον εμβολιασμό είναι κάτω από 90. Σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να κανουμε είναι σιγά-σιγά να βελτιώσουμε την αντοχή μας στα αντιβιοτικά συνταγογραφόντας τα με μεγάλη φειδώ.