Σταμάτησαν από χθες τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Σύρου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ενημέρωσε τους πολίτες των Κυκλάδων ότι από τους 4 αναισθησιολόγους που υπηρετούν , οι εφημερίες του μήνα πλέον θα καλύπτονται μόνο από μια αναισθησιολόγο. Η δεύτερη που είχε απομείνει υπέβαλε την παραίτησή της λόγω εργασιακής εξουθένωσης!
Επιπλέον, όπως αναφέρει ο σύλλογος, η ΜΑΦ του νοσοκομείου λειτουργεί με “δανεικό”, μετακινούμενο δηλαδή από άλλα τμήματα, προσωπικό.

Παρά το γεγονός ότι η παροχή ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους των νησιών και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών χρήζουν, πρώτα από όλα, προσλήψεων μόνιμου ιατρικού και μη προσωπικού, επομένως περαιτέρω χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας, σήμερα τα τακτικά χειρουργεία δεν πραγματοποιούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων των Κυκλάδων και υπολειτουργεί όλο το υπόλοιπο Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι –ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες- δίνουν εδώ και μήνες μια άνιση μάχη για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά και υπερβάλουν εαυτό για να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, ενώ και οι πολίτες της Σύρου και των Κυκλάδων ζουν εδώ και καιρό σε συνθήκες σοβαρής υγειονομικής ανασφάλειας.