Για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει μία ακόμα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού τους ερχόμενους μήνες μίλησε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως ανέφερε ένα νέο κύμα της πανδημίας είναι πολύ πιθανό, τους επόμενους μήνες, αλλά η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην ξανακλείσει την κοινωνία, εφ’όσον βέβαια οι επιστήμονες δεν εισηγηθούν διαφορετικά κάποια στιγμή. Σχετικά με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία δεν πρόκειται να γίνουν μονοθεματικά, και για αυτό το λόγο, το 50% των κλινών ΜΕΘ θα εξυπηρετούν non covid περιστατικά. «Υπάρχει πίεση στο σύστημα στην Βόρεια Ελλάδα, εξετάζουμε και το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με τον ιδιωτικό τομέα ακόμη και για περιστατικά covid, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. «Παρότι είναι δύσκολο να τους πείσουμε πλέον, δεν θεωρούμε ότι είναι χαμένη υπόθεση. Βλέπετε ότι υπάρχουν κινητές μονάδες σε όλη τη χώρα και ετοιμάζουμε νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό, η οποία θα προσπαθεί να πείσει κι όχι να διχάσει. Όταν λέμε ότι 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι δεν το λέμε για να τρομάξουμε, το λέμε για να ενημερώσουμε. Η καμπάνια θα βγει τις επόμενες ημέρες και θα δίνει έμφαση και στα θετικά στοιχεία, πως θα ξανακερδίσουμε τη ζωή μας», είπε ο Υπουργός Υγείας.