Στις σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών, εστίασε την ομιλία του στο  Cancer Week, o Αριστοτέλης Μπάμιας, Καθηγητής Θεραπευτικής Παθολογίας- Ογκολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως τόνισε, ειδικά ο προχωρημένος καρκίνος των ωοθηκών, που αποτελεί και τη συνηθέστερη μορφή της νόσου, σήμερα αποτελεί μία χρόνια νόσο, γεγονός που οφείλεται τόσο στη χειρουργική αντιμετώπιση όσο και στις εξελίξεις στη συστηματική θεραπεία. Η πρόοδος αυτών των θεραπευτικών εξελίξεων, έχει φθάσει και στη χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύεται και από μελέτες που έχουν γίνει στην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, που αποτελεί Κέντρο Αναφοράς της νόσου, και δείχνουν την αύξηση της επιβίωσης των ασθενών. Όπως ανέφερε, η ανάπτυξη αναστολέων του PARP και η αναγνώριση της σημασίας του γονιδίου BRCA στην επιδιόρθωση του DNA, αποτελούν την πλέον σημαντική πρόσφατη πρόοδο στην αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου των ωοθηκών.

Για την ανοσοθεραπεία στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου, δεν υπάρχουν ακόμα κάποια δεδομένα, ωστόσο, έχει φανεί ότι σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες (χημειοθεραπεία), υπάρχει βελτίωση στο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η πρόοδος στις θεραπευτικές εξελίξεις για τον καρκίνο των ωοθηκών συνεχίζεται, όπως τόνισε ο κ. Μπάμιας, και η αντιμετώπιση ασθενών σε κέντρα αριστείας με στενή συνεργασία γυναικολόγων, ογκολόγων και παθολόγων ογκολόγων, εγγυάται την επίτευξη των βέλτιστων θεραπευτικών αποτελεσμάτων.