Με σύνθημα «Δε φοβάμαι να το ψάξω» και με την προτροπή «Κάνε τον προληπτικό έλεγχο τρόπο ζωής»,  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής  οργανώνουν ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού. Οι δράσεις, ξακίνησαν χθες από την Ερμού στο κέντρο της Αθήνας και θα συνεχιστούν το επόμενο 15ημερο σε κεντρικά σημεία, όπως σταθμούς Μετρό, μεγάλες αγορές κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τα στελέχη του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής εκτός από το υλικό που διανέμουν στις ενδιαφερόμενες, παρέχουν πληροφορίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις  στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος. Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας με το Νοσοκομείο Αγ. Σάββας, ενώ από το Μάιο που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί πάνω από 600 γυναίκες.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και στη διατήρηση της υγείας του Πολίτη μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες  να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία με συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Η 25 Οκτωβρίου αποτελεί μία ευκαιρία προκειμένου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα για να νικήσουν τον καρκίνο του Μαστού. Μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί. Κλειδί σε αυτή τη μάχη είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Στηρίζουμε και συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού».