Με αφορμή Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που είναι ο Οκτώβριος, η GE Healthcare αποφάσισε να συμβάλει στον αγώνα για τον προβληματισμό και τη διάδοση γνώσης με έναν επιμορφωτικό, αλλά fun τρόπο. Σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας και με το μήνυμα #DontSkip, δημιούργησε ένα online Quiz, που στόχο έχει να επαληθεύσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων, παρέχοντας παράλληλα επιπλέον ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις συνιστώμενες διαγνωστικές εξετάσεις και διαδικασίες, τους τρόπους μείωσης του κινδύνου εμφάνισης ή ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, καθώς και τα συμπτώματά του.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις ετησίως, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Επομένως, η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία της εν λόγω νόσου είναι επιτακτική.