Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, επισημαίνει την ανάγκη να επαναλειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου, σταμάτησε η λειτουργία της ΜΕΘ στο εν λόγω νοσαοκομείο ενώ ξεκίνησε η λειτουργία Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με το σκεπτικό της συνεργασίας του εν λόγω νοσοκομείου με το άλλο νοσοκομείο του νομού Πέλλας, αυτό των Γιαννιτσών στο οποίο λειτουργεί ΜΕΘ.

Ωστόσο, ο κ. Τζαμτζής, επισημαίνει στην επιστολή του ότι «από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει» και ότι «εάν κάποιος χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ουσιαστικά δηλαδή ακυρώνεται και η χειρουργική κλινική της Έδεσσας».

Παράλληλα δηλώνει ότι «στο Νοσοκομείο της Έδεσσας για τη ΜΕΘ υπάρχουν τέσσερις εντατικολόγοι – παθολόγοι γιατροί και δύο υπάρχουν στη ΜΕΘ Γιαννιτσών», εκτιμά ότι «μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο ΜΕΘ, διότι στη ΜΕΘ Έδεσσας υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν άλλες 3 κλίνες COVID, εκτός από τις 3 που υπάρχουν» και ζητά να δοθεί λύση χωρίς να κλείσει καμία ΜΕΘ, ούτε της Έδεσσας, ούτε των Γιαννιτσών.