Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου), ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Επιδέρμια», διοργανώνει διαδικτυακές δράσεις ενημέρωσης ασθενών και ευαισθητοποίησης κοινού για την Ψωρίαση. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Επιδέρμια», για πρώτη φορά στη χώρα μας, ασθενείς και διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο συνεργάζονται για να διαδώσουν το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, συμμετέχοντας σε μια ανοικτή προς το κοινό, διαδικτυακή ενημερωτική αναφορικά με τη νόσο.

Την ελληνική επιστημονική κοινότητα θα εκπροσωπήσει ο Δημήτριος Ιωαννίδης, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας ΑΠΘ, Διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων ΓΝΘ και την κυπριακή ο Δρ. Πασχάλης Κωνσταντίνου, M.D. Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος της Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:30. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Συλλόγου και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την παρακολουθήσει στον σύνδεσμο www.facebook.com/www.epidermia.gr.

Επιπροσθέτως, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Επιδέρμια» δραστηριοποιείται ενεργά στα social media και καλεί τα μέλη του, αλλά και το ευρύ κοινό να υποστηρίξουν τη νέα ψηφιακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψωρίαση που υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Η εν λόγω πρωτοβουλία περιλαμβάνει τη δημοσίευση posts και stories με τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης στις σελίδες Facebook και Instagram του Συλλόγου. Η Ψωρίαση επηρεάζει περισσότερους από 125 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα και την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.