Συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στην Υγεία προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο συνέδριο «health world 2021, που οργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Όπως εξήγησε ο στόχος των εν λόγω συμπράξεων είναι οι καλές τεχνικές που έχει ο ιδιωτικός τομέας να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα αφορούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και γιατρούς.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο στόχο του Υπουργείου για αποτελεσματικό έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης στον οποίο θα συμβάλλει η ψηφιοποίηση. Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, τόνισε ότι «η δουλειά του είναι να λειτουργήσει ως ένας ασφαλιστικός οργανισμός που διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα των ασφαλισμένων του». Καλύτερη αξιοποίηση αυτών των χρημάτων σημαίνει ότι θα επιδιώξουμε να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στις παρεχόμενες υπηρεσίες, είπε και πρόσθεσε πως οι πάροχοι «θα αποζημιώνονται, βάσει των ποιοτικών δεικτών της υπηρεσίας την οποία θα προσφέρουν».

Ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο που θα γίνεται στον ΕΟΠΠΥ, ώστε να ελεγχθεί η δαπάνη, θα μεταφερθεί σιγά-σιγά και στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να δούμε ποια είναι η πραγματική δαπάνη και εκεί, επισήμανε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως «έτσι θα δούμε που υπάρχει σπατάλη, προκειμένου να μπορέσουμε να την ελέγξουμε».