Τα δεδομένα μελετών για το νέο ινδικό εμβόλιο Covaxin κατά της Covid-19, εξετάζει συμβουλευτική τεχνική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με εκπρόσωπο της παρασκευάστριας εταιρείας να εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί σύντομα η έκτακτη χρήση του.
«Αν όλα πάνε καλά και η εξεταστική επιτροπή είναι ικανοποιημένη, μπορούμε να περιμένουμε έγκριση και εντός των επόμενων 24 ωρών», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Bharat Biotech σε συνέντευξη τύπου του ΟΗΕ.

Στην Ινδία αυτή τη στιγμή εκατομμύρια εμβολιασμένοι πολίτες με το Covaxin δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι να εγκριθεί το εμβόλιο για ασφαλή χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Χωρίς την έγκρισή του το εμβόλιο δύο δόσεων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό διεθνώς, στερώντας έτσι από τους Ινδούς την δυνατότητα να γίνονται δεκτοί σε πολλές χώρες εξαιτίας των κανονισμών για τον κορονοϊό. Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της εταιρείας προς τον ΠΟΥ για επίσπευση της εξεταστικής διαδικασίας, ο Οργανισμός έχει ξεκαθαρίσει ήδη από τον Ιούλιο ότι δεν μπορεί να κάνει παρακάμψεις και είναι υποχρεωτική η διατήρηση του πρωτοκόλλου.