Για ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ των περισσότερων περιφερειών της χώρας κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ είναι από μηδενική έως ελάχιστη στις παρακάτω περιοχές: Θεσσαλία: Δεν υπάρχει κενή θέση νοσηλείας. Πλήρεις οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία Τρικάλων, Βόλου καθώς και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό). Στερεά Ελλάδα: Δεν υπάρχει κενή θέση νοσηλείας. Πλήρεις οι ΜΕΘ σε Χαλκίδα και Λαμία. Δυτική Μακεδονία: Πλήρεις οι ΜΕΘ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες στο «Παπανικολάου», στο ΑΧΕΠΑ και στο «Παπαγεωργίου» και μόνο στο «Άγιος Δημήτριος» παραμένουν 3 κενές θέσεις.Στην Κεντρική Μακεδονία, δεν υπάρχουν κενές θέσεις στην Έδεσσα, στα Γιαννιτσά και στις Σέρρες, ενώ υπάρχουν 2 κενές θέσεις στη Βέροια και 3 στη Χαλκιδική. Στην Ήπειρο, στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων είναι ελεύθερη η μία διαθέσιμη κλίνη και στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων είναι καλυμμένες οι 6 στις 7.

Τέλος στη Δυτική Ελλάδα παραμένουν ελεύθερες 4 θέσεις στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και 5 στο Πανεπιστημιακό Ρίου. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία, δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν δύο μέρες και άρα τα στοιχεία ενδέχεται να έχουν διαφοροποιηθεί.
Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας 7 ημερών για τη νόσο Covid-19 στη χώρα μας καταγράφει άνοδο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αγγίζοντας το 0,7% την τελευταία βδομάδα. Σημειώνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου είχε πέσει στο 0,36% .