Προειδοποίηση για προσεχή κατάρρευση του νοσοκομείου της Σαντορίνης εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Με αφορμή την πρόσφατη λήξη των συμβάσεων, που δεν ανανεώθηκαν, 13 επικουρικών νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών και λοιπών ειδικοτήτων, οι βουλευτές τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι αυτοί αν δεν γίνει κάτι άμεσα από την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας, οδηγούνται σε απόλυση και το νοσοκομείο μπαίνει πλέον σε τροχιά λειτουργικής κατάρρευσης. Όπως τονίζουν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο νοσοκομείο, διαπίστωσαν τα σοβαρά προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, τα οποία έχουν οξυνθεί την τελευταία περίοδο και υποβαθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Γι’ αυτό και κατέθεσαν επείγουσα Ερώτηση στη Βουλή με κεντρικό αίτημα τη δραστική ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό και την πλήρη ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, χωρίς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν λάβει απάντηση από τον Υπουργό Υγείας. «Οι τελευταίες όμως εξελίξεις, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων σημαντικής μερίδας εργαζομένων, σε συνδυασμό με το κενό Διοίκησης στην ΑΕΜΥ, έχουν δημιουργήσει κλίμα πλήρους εγκατάλειψης και αποδιοργάνωσης του νοσοκομείου», τονίζουν οι βουλευτές και καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να σταματήσει άμεσα την απαξίωση του νοσοκομείου Σαντορίνης, να ανανεώσει τη θητεία του επικουρικού προσωπικού όλων των κατηγοριών και να δρομολογήσει την οργανική ένταξη του στο ΕΣΥ.