Ανησυχία εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ, αυξάνεται επικίνδυνα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά (3.500 κατά μέσο όρο) κι οι διασωληνώσεις ξεπέρασαν χθες τις 400, ενώ αυξήθηκαν και οι θάνατοι που σημείωσαν υψηλό πεντάμηνου αυτή την εβδομάδα.

Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, στην περιφέρεια της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση και με ασθενείς να μένουν εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%.

Η ίδια απηύθυνε έκκληση για τη χορήγηση της τρίτης εμβολιαστικής δόσης έναντι του Covid-19 ειδικά σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Έκκληση για εμβολιασμούς κατά της COVID-19, απηύθυνε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος προειδοποίησε για εκτόξευση των ημερησίων μολύνσεων στις 5.000 και τάχτηκε υπέρ της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό πόρτα – πόρτα.