Η Βιομηχανία Φαρμάκων DΕΜΟ ΑΒΕΕ, συμμετείχε στο 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, το οποίο διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το διάστημα 21-23 Οκτωβρίου 2021. Το Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς επιτυχημένων Πανελλήνιων συνεδρίων και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά συνέδρια στα δρώμενα της καρδιολογικής κοινότητας. Οι ενότητες που συζητήθηκαν περιελάμβαναν τις νέες θεραπείες στις βαλβιδοπάθειες, τη χρόνια στεφανιαία νόσο, την καρδιακή ανεπάρκεια, την αρτηριακή υπέρταση, το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και τις αρρυθμίες.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ABEE στην κατηγορία των καρδιολογικών σκευασμάτων έχει μία ισχυρή παρουσία στην Ελληνική φαρμακευτική αγορά με θεραπευτικές επιλογές για ένα ευρύ φάσμα καρδιολογικών παθήσεων. Στο συνεχώς αναπτυσσόμενο εταιρικό Portfolio περιλαμβάνονται κατηγορίες φαρμάκων για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, της δυσλιπιδαιμίας, της αθηροθρόμβωσης, της σταθερής στηθάγχης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Ειδικότερα για την υπέρταση, η οποία προσβάλλει το 30% του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα, είναι σημαντική η επίτευξη θεραπευτικής ανταπόκρισης.

Η DEMO ABEE εμπλουτίζει τις ήδη υπάρχουσες θεραπευτικές κατηγορίες με νέα ποιοτικά φάρμακα για τη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης στην κατηγορία των αποκλειστών AT1 υποδοχέων της αγγειοτενσίνης ΙΙ είτε ως μονοθεραπεία, είτε σε συνδυασμό με διουρητικό ή/και ανταγωνιστή ασβεστίου.