Σε συνεργασία με τον καρδιολόγο και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, η σταθερή στηθάγχη αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν να χαίρονται τις αγαπημένες τους καθημερινές δραστηριότητες. Το παραπάνω μήνυμα μεταφέρει στους ασθενείς και το ευρύτερο κοινό, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), υλοποιώντας την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τη Σταθερή Στηθάγχη «Απόλαυσε τη ζωή… με την καρδιά σου!». Η σταθερή στηθάγχη είναι μία συχνή εκδήλωση της Στεφανιαίας Νόσου, η οποία προκαλείται από τη μειωμένη ροή οξυγόνου στην καρδιά λόγω της στένωσης των στεφανιαίων αρτηριών και δεν θα πρέπει να συγχέεται με το οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα).

Ένα στηθαγχικό επεισόδιο εκδηλώνεται με αδιαθεσία, δυνατό πόνο, ή σφίξιμο στο στέρνο που εμφανίζονται ύστερα από σωματική κόπωση, συναισθηματική φόρτιση (στρες) ή ακόμη και ένα βαρύ γεύμα. Για την προβολή των μηνυμάτων της εκστρατείας προβάλλεται τηλεοπτικό σποτ ως «κοινωνικό μήνυμα», όπου οι ηθοποιοί, περιγράφουν ένα στηθαγχικό επεισόδιο και ενημερώνουν τους τηλεθεατές ότι η λύση δεν είναι να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους, αλλά να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της πάθησης.

Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.metinkardiasou.gr, με αναλυτικές πληροφορίες για την πάθηση, συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την καμπάνια, καθώς και τρέχουσες ειδήσεις σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύντομα επίσης αναμένεται η λειτουργία ειδικής ενότητας για τους Επαγγελματίες Υγείας, με επιστημονικό περιεχόμενο σχετικά με τη θεραπεία και τη διαχείριση των ασθενών με σταθερή στηθάγχη. Η καμπάνια υποστηρίζεται τέλος, από σελίδα Facebook και προβολή στο YouTube.