Το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας και η Reputation Unique διοργανώνουν για 2η φορά την Ημερίδα Reputation Pharma. H ημερίδα με κεντρικό θέμα «Η φήμη του φαρμακευτικού κλάδου μετά την πανδημία», θα έχει φέτος υβριδικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021. Στόχος του Reputation Pharma είναι η διεξαγωγή ένας παραγωγικού διαλόγου για την αξία της φήμης και την εικόνα του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας και τα ευρήματα θα σχολιάσουν και θα συζητήσουν εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, συλλογικών οργάνων, καθώς και εταιρειών από το χώρο του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά: Έρευνα στο ευρύ κοινό αναφορικά με την εικόνα του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας. Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Focus Bari, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και περιλαμβάνει και συγκριτικά αποτελέσματα της περιόδου 2019-2021. Μελέτη της ClipNews για το αποτύπωμα του κλάδου, σε επίπεδο δημοσιότητας, (και στα social media) πριν και μετά την πανδημία, με δείκτες αξιολόγησης.

Οι διαχρονικές συγκρίσεις από την έρευνα IMAR (Image Market Audit Report) της Reputation Unique, για την εικόνα της φαρμακοβιομηχανίας μετά την πρώτη περίοδο της πανδημίας καθώς και έρευνα για τις εκτιμήσεις στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου για την εξέλιξη της φήμης του, τα τελευταία δύο χρόνια. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει η κ. Alex Wyke, ιδρύτρια της PatientView (Ηνωμένο Βασίλειο), η οποία θα μιλήσει σχετικά με τις απόψεις των συλλόγων ασθενών αναφορικά με τη φαρμακοβιομηχανία και πως αυτές έχουν διαφοροποιηθεί στη διάρκεια της πανδημίας και γιατί.