Nέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων φθάνοντας τα 6.700 με 59 θανάτους. Τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από το Σάββατο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, έτσι σύμφωνα με την ΚΥΑ η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή θα ισχύουν τα εξής:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα θα υποχρεούνται να διενεργούν δύο rapid test την εβδομάδα.

Σε όλους τους μεικτούς χώρους στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως είναι τα κομμωτήρια κλπ θα γίνεται υποχρεωτικά με pcr ή με rapit tes .

Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος  για ανεμβολίαστους όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες δηλαδή τα τρόφιμα για την άσκηση του θρησκευτικού τους  δικαιώματος όπως και για την πρόσβαση στα φαρμακεία.

Ο υπουργός Υγείας, απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ενημέρωσε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.