Στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου εμβολιάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19, στους κάτω των 50 ετών. «Αν η Επιτροπή δώσει το “πράσινο” φως, τότε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και πολύ σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επανέλαβε επίσης ότι στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε αφού έχουν περάσει δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους, να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση. Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να είναι είτε με Johnson & Johnson είτε με Pfizer και αργότερα και με το Moderna.

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6.640.000 πολίτες, δηλαδή το 63,4% του γενικού πληθυσμού και 72,9% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 68,8% του γενικού πληθυσμού και 80,2% του ενήλικου πληθυσμού. Σχετικά με την τρίτη δόση, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 350.000 πολίτες. Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει αίτηση μέχρι στιγμής 14.000 πολίτες και έχει γίνει ο εμβολιασμός σε 12.500 πολίτες, κυρίως από κινητές μονάδες των Κέντρων Υγείας.