Παρέμβαση έκανε ο Προέδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα «τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και την προαγωγή του προσυμπωματικού ελέγχου μετά την πανδημία Covid-19» που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο κ. Πατούλης τόνισε την μεγάλη σημασία του προσυμπωματικού ελέγχου και της σωστής παρακολούθησης των χρονίων παθήσεων που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες, για τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού.

«Η επιστημονική κοινότητα και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη για αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε στους πολίτες εργαλεία πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των παθήσεων που τους απειλούν. Στη διατήρηση της υγείας του πολίτη, η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία, με την επιστημονική κοινότητα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Έχουμε την εμπειρία του αξιόλογου έργου που έχουν επιτελέσει σε αυτή την κατεύθυνση, τα ΚΕΠ Υγείας που πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω », τόνισε ο κ. Πατούλης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες του ΙΣΑ, της Περιφέρειας Αττικής και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, για την πρόληψη των παθήσεων με τη μεγαλύτερη συχνότητα στον πληθυσμό.