Έκκληση για εμβολιασμό κατά της COVID-19, προς τους ανεμβολίαστους πολίτες απεύθυνε για ακόμα μια φορά o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ημερίδα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19».

Ξεκαθάρισε δε, ότι εφόσον υπάρχουν τα εμβόλια, η Οικονομία και η Κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν ».Το ίδιο επανέλαβε συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο μετά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα, τονίζοντας ότι «αυτή είναι και η προσέγγιση όλων των χωρών που δοκιμάζονται σήμερα από την πανδημία.

Δεν είμαστε οι μόνοι που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα». Επεσήμανε επίσης ότι «Το σημαντικό είναι να μην βλέπετε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων. Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων».