Οι «μέρες ικανοτήτων» με θέμα «Τεχνολογία χωρίς περιορισμούς» για μια ακόμη χρονιά εορτάστηκαν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και με τη βοήθεια της τεχνολογίας ήρθαν κοντά μας και μεταδόθηκαν μέσω live streaming. Στην είσοδο της Τεχνόπολης υπήρχαν περισσότεροι από 40 εθελοντές ντυμένοι στα χρώματα των «abilities days» που βοηθούσαν τον επισκέπτη να περιηγηθεί και να συμμετέχει με πράξεις και δράσεις για περισσότερη Υγεία και συμπερίληψη. Την ξενάγηση στην Τεχνόπολη μέσω live streaming, την είχε αναλάβει η Δήμητρα Κοντοβά και ο Δημήτρης Κοντοπίδης αναδεικνύοντας την ικανότητα στο «ρεπορτάζ χωρίς περιορισμούς» από ανθρώπους με ζωντάνια, ικανότητα στην επικοινωνία ανεξαρτήτου ορατής η αόρατης αναπηρίας.

Στην κεντρική Αυλή στο action spot «Stay healthy» πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις πρόληψης για HIV και Ηπατίτιδα από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ενώ στο action spot «Be a life donor» πραγματοποιήθηκαν 110 ενημερώσεις και 40 εγγραφές εθελοντών μυελού των οστών από τον Σύλλογο Όραμα «ΕΛΠΙΔΑ». Η φωνή των ασθενών και των εκπροσώπων τους, ακούστηκε μέσα από τις ενημερώσεις που πραγματοποιούσαν στους επισκέπτες τους action spot «Health Unlimited» στα περίπτερα τους οι 12 Σύλλογοι ασθενών.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν 10’ ομιλίες τύπου tedx αλλά και συζητήσεις από κοινωνικούς επιχειρηματίες, ανθρώπους με ορατές ή αόρατες αναπηρίες, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εταιρίες αλλά και experts από κάθε κλάδο με θέμα την Τεχνολογία χωρίς περιορισμούς. Το συμπέρασμα της εκδήλωσης και φέτος ήταν ότι οι άνθρωποι με ορατές ή αόρατες αναπηρίες έχουν ικανότητες αρκεί να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. H Πολιτεία μπορεί να εντάξει τεχνολογικά εργαλεία που θα τους εξασφαλίσουν ισότιμη συμμετοχή ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πόλης που ζούμε, σε κάθε περιοχή.