Ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Δρ.Λουκάς Κλέντζερης είναι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδος. Η Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος είναι το επίσημο Επιστημονικό και Επαγγελματικό σωματείο των Ελλήνων Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (Μ-Γ). Μέλη της Ένωσης είναι όλοι οι Μ-Γ της χώρας ανεξαρτήτως του τομέα της εργασίας τους, ακαδημαϊκό, ιδιωτικό η δημόσιο. Η Ένωση εκπροσωπεί τους Μ-Γ της Ελλάδος και σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Ο Δρ. Λουκάς Κλέντζερης είναι Αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας μετέβη στην Αγγλία όπου ειδικεύτηκε στην Μαιευτική-Γυναικολογία και εξειδικεύτηκε στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή-Εξωσωματική Γονιμοποίηση-Λαπαροσκοπική και Υστεροσκοπική Χειρουργική.
Ο ιατρός εργάστηκε στα καλύτερα νοσοκομεία της Αγγλίας για 20 συνεχή έτη. Άρχισε από το βασικό επίπεδο του ειδικευόμενου και έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο του Συμβούλου(Consultant) και Ιατρικού Διευθυντή (Medical Director). Ο Δρ. Λουκάς Κλέντζερης είναι:

Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Sheffield Αγγλίας, Ακόλουθος του Βρετανικού Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, π. Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστήμιου Warwick-UK,. Διευθυντής-NHS Consultant and Medical Director Μονάδος IVF του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου CARDIFF-UK
Ο ιατρός έχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε παγκόσμια ιατρικά περιοδικά και βιβλία. Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά εθνικά και παγκόσμια συνέδρια ενώ η έρευνα του έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων και την Βρετανική Εταιρεία Υπογονιμότητος.