«Καρκίνος του Πνεύμονα – πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση: Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι;» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής ημερίδας που διοργανώνει η FairLife LCC, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας θα αποτελέσει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μελέτης- η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας- για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα. Τη μελέτη εκπόνησε το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορος Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκου Σουλιώτη και της Αντιπροέδρου της FairLife και Διδάκτορος Δημόσιας Υγείας Εύης Χατζηανδρέου.

Στο σχολιασμό και την παρουσίαση των ευρημάτων συμμετέχει η Έλενα Λινάρδου, Παθολόγος Ογκολόγος,  Mέλος Δ.Σ. FairLife LCC, Δ/ντρια Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής EΣΟΟ. Η πρόεδρος της FairLife LCC κυρία Κορίνα Πατέλη Bell αναφερόμενη στην ημερίδα τόνισε «Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους πιο συχνούς και σοβαρούς τύπους καρκίνου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στην χώρα μας προκαλεί παραπάνω θανάτους από τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη μαζί. Μόνο το 16% των ασθενών ανιχνεύονται στο αρχικό στάδιο της νόσου, και το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι εμφανίζουν συμπτώματα όταν ο καρκίνος του πνεύμονα βρίσκεται στα τελευταία του στάδια». Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Πρύτανης ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος. Επίσης, Dr. Heather Wakelee, Πρόεδρος, International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC) και Ewelina Szmytke, Αντιπρόεδρος, Lung Cancer Europe.