Με μελανά χρώματα περιγράφουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου το τελευταίο διάστημα καταφτάνουν συνεχώς νέοι ασθενείς με κορονοϊό  λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή της Μαγνησίας,

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, νευροχειρουργός, Νίκος Χαφτούρας, μιλώντας στο LIVE NEWS στο Mega αναφέρθηκε στα προβλήματα με το οξυγόνο, σημειώνοντας ότιοι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου είναι τέτοιες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία.

«Δυστυχώς περνάμε μαύρες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Βόλου δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές τις τεράστιες ανάγκες οξυγόνου και να ακολουθήσουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές οξυγόνου» είπε.

«Όλο το τριήμερο τα καμπανάκια απ’ τις παροχές οξυγόνου χτυπούσαν. Δεν αντέχαν άλλο» είπε ακόμα ο κ. Χαφτούρας και τόνισε ότι αυτό «είναι πραγματικά επικίνδυνο» και «διακυβεύεται η υγεία των ασθενών».

«Το σύστημα έχει καταρρεύσει» είπε, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις φιάλες του οξυγόνου αλλά με τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. 

«Το νοσοκομείο έχει ουσιαστικά κλείσει, άλλο αν το κρύβουν κάποιοι κάτω απ’ το χαλί γιατί δεν θέλουν να φανεί ότι είναι τραγική η κατάσταση» σημείωσε και συνέχισε: «Το νοσοκομείο έχει φτάσει ταβάνι, εδώ και 15 ημέρες, μετά τη σύσκεψη που κάναμε με τους βουλευτές, είπαμε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 70 ασθενείς και θέλαμε συνάντηση με τον υπουργό. Δεν έγινε κάτι».

«Έχουμε ένα παθολόγο για 110 ασθενείς. Δεν έχουμε ούτε ένα πνευμονολόγο» συμπλήρωσε.

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου περιέγραψε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου, Ντίνος Μηνδρινός, μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ», όπου επισήμανε πως οι κλινικές έχουν γεμίσει με ασθενείς με κορονοϊό και εξαιτίας αυτού δεν επαρκεί το οξυγόνο.