Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού σημειώνουν ανησυχητικές αυξήσεις καθημερινά. Τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και σε άλλες περιοχές λειτουργούν υπό ασφυκτική πίεση, αφού οι κλίνες ΜΕΘ έχουν γεμίσει και συνεχώς γίνονται εισαγωγές και νέων ασθενών. Ο «κλοιός» σφίγγει και για τα νοσοκομεία της Αττικής, όπου μέχρι πρότινος η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη.

Σύμφωνα με ενημέρωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, ένα από τα νοσοκομεία στα οποία οι αντοχές των υγειονομικών δοκιμάζονται είναι το «Αττικόν». «Προσήλθαν περί τα 800 περιστατικά στην εφημερία και έγιναν περί τις 220 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 30 ασθενείς με κορονοϊό. Στη ΜΕΘ κορωνοϊού 23 κλινών οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 20» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη η αύξηση του ιικού φορτίου θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 8 με 10 ημέρες στην Αττική και μέσα στο επόμενο 15ημερο σε όλη την Ελλάδα. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο καθηγητής ανέφερε πως οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής εμφανίζουν αύξηση της τάξεως του 61%, γεγονός που «ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες».