Η FairLife L.C.C., εγκαινίασε στις 06-07.11.201 στα Τρίκαλα έναν νέο θεσμό τα «Ασκληπιεία εν δράσει- Η πολιτιστική κληρονομιά της υγείας» συνδέοντας σημαντικά μνημεία της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αφορούν στην ιατρική με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ.ά), τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6/11 με την ολοκλήρωση και παρουσίαση  graffiti στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γεώργιος Σεφέρης» με τίτλο « Η Ζωή να κόβει την ανάσα» από τον Αλέξανδρο Κισκίνη. Στόχος της εικαστικής παρέμβασης, είναι η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Στη συνέχεια στο Μουσείο Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης με τη  συμμετοχή των Ambassadors της FairLife L.C.C.  Νικόλαου Μαγγίτση και Κικής Τσακαλδήμη, οι οποίοι ενέπνευσαν τους παρευρισκομένους με τις προσωπικές τους ιστορίες, τα επιτεύγματα και τη θέλησή τους. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με τη φωταγώγηση με το λευκό χρώμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα  της γέφυρας των Τρικάλων. Στις 7/11 με αφετηρία το Ψηφιακό – Πάρκο Ασκληπιείο στο Πρίνος Δ. Τρικκαίων εγκαινιάστηκε ο νέος θεσμός των «Ασκληπιείων εν δράσει» με διαδρομή πεζοπορίας 6.5km, διαδρομή τρεξίματος 10km και διαδρομή ποδηλασίας 24,4km με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων. Με σύνθημα «Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν!» και «Η ζωή να κόβει την ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!» διακεκριμένοι αθλητές, όπως ο Πρωταθλητής Ευρώπης και πανελλήνιος πρωταθλητής ποδηλασίας για 7 φορές Ζήσης Σούλιος, μαθητές και πλήθος Τρικαλινών έδωσαν το μήνυμα ότι η πρόληψη και η φυσική άσκηση είναι τα όπλα μας ενάντια στον Καρκίνο του Πνεύμονα.