Συνεχίζεται η αύξηση στις τιμές του ιικού φορτίου των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη, με τις τιμές να προσεγγίζουν αυτές του περυσινού Νοέμβρη.

Με βάση τις ημερήσιες μετρήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 08/11 και της Τρίτης 09/11, είναι:   Αυξημένη (+17%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, του Σαββάτου 06/11 και της Κυριακής 07/11.

Ιδιαίτερα αυξημένη (+49%) σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 01/11 και Τρίτης 02/11.   «Η διασπορά του ιού στην κοινότητα έχει φθάσει πλέον σε επίπεδο όπου δεν είναι αναμενόμενη η ανακοπή της αυξητικής τάσης. Το βλέπουμε στα λύματα, όπως φαίνεται και από την αύξηση της θετικότητας στους διαγνωστικούς ελέγχους και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της πόλης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.