«Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης. «Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα», πρόσθεσε.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρας μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τις τελευταίες εβδομάδες επιδεινώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, πολλές χώρες εξετάζουν διάφορους τρόπους περιορισμού της διασποράς του ιού. Στη Γαλλία ήδη έχει προβλεφθεί πως το υγειονομικό πάσο των ατόμων άνω των 65 ετών, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα παύει να ισχύει αν δεν κάνουν την τρίτη αναμνηστική δόση.

Ο κ. Κοντογεώργης, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν σκέψεις για τη χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς «Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα» είπε.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες εργαζομένων, είπε πως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα αποφασισθεί. Ανέφερε, ότι για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας έχει αποφασισθεί ότι κάποιες από τις κλίνες ΜΕΘ που μέχρι τώρα προορίζονταν για ασθενείς με άλλα νοσήματα θα χρησιμοποιηθούν για ασθενείς με COVID, ενώ ερωτηθείσα για το αν υπάρχουν ασθενείς που πεθαίνουν  λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Όπως ανέφερε, κάθε χρόνο ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα πεθαίνουν πριν προλάβουν αλλά αυτό συμβαίνει λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους. Αυτό συμβαίνει και τώρα σε κάποιες περιπτώσεις δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.