Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το περαστικό επόπτη υγείας που φέρεται να συμβούλευε ανεμβολίαστη ασθενή 51 ετών με κορονοϊό να αρνηθεί τη διασωλήνωση.

Η ασθενής, κατέληξε πριν από λίγα 24ωρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ύστερα από επιπλοκές του κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, το ένα σκέλος της παρέμβασης αφορά σε τυχόν αξιόποινες πράξεις, που συνδέονται με τον θάνατο της γυναίκας, και το άλλο σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς ο άνδρας κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, σε αναρτήσεις τους γιατρούς ότι χρηματίστηκαν για να προωθήσουν το εμβόλιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 51χροινη, αρνήτρια του Covid-19 και του εμβολίου, επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με τον επόπτη, ο οποίος φέρεται να τη συμβούλευσε να μη διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία. Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να ελεγχθεί ποινικά ο επόπτης. Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Αστυνομία.