Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου.

Για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της  Johnson & Johnson πρέπει να έχουν περάσει δύο μήνες από τη χορήγησή του, ενώ για η ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών μπορεί να προχωρήσει στην τρίτη δόση ακόμα και ένα μήνα   από την ολοκλήρωση του εμβολιαμσού τους. Όπως ανέφερε, οι δικαιούχοι μέχρι στιγμής είναι 2.100.000 και έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000 και έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 400.000.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, τονίζοντας ότι “είναι αναγκαίο να γίνει, ειδικά φέτος που βλέπουμε να υπάρχουν περιστατικά γρίπης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά”. Επανέλαβε δε, ότι το αντγριπικό εμβόλιο μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά της covid και δεν χρειάζεται να περάσουν μεσοδιαστήματα μεταξύ τους. Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα ανέφερε ότι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.500.000 πολίτες, δηλαδή το 61,8% του γενικού πληθυσμού και 71,2% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 66,2% του γενικού πληθυσμού και 76% του ενήλικου πληθυσμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών και στην 18η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στους εμβολιασμούς μιας δόσης.  Τόνισε δε ότι  έχουν αυξηθεί  τα ραντεβού για την πρώτη δόση τις τελευταίες 7 ημέρες καθώς έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 200.000 ραντεβού.