Επιδιώκοντας να προσφέρει στους ασθενείς και το ευρύ κοινό σφαιρική πληροφόρηση για την Ψωριασική Νόσο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Επιδέρμια» υλοποιεί αυτό το διάστημα την καμπάνια ενημέρωσης «Ψωρίαση+». Η καμπάνια περιλαμβάνει τη διενέργεια δύο διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων (webinars), αναρτήσεις στα social media, καθώς και τη δημιουργία και διανομή σχετικού ενημερωτικού εντύπου.

Κεντρικός θεματικός άξονας των δύο webinars είναι «Η Ψωρίαση και οι Συννοσηρότητές της» και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους. Αναλυτικότερα, η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, με θέμα τις καρδιακές παθήσεις και τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και εισηγητές τους εξειδικευμένους επιστήμονες Ετεοκλή Πόκα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ Γ.Ν.Α ΚΑΤ, Όλγα Γιουλεμέ, Καθηγήτρια Γαστρεντερολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνη του Γαστρεντερολογικού – Ηπατολογικού Τμήματος Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική Α.ΠΘ., Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο και Μαρία Γεωργοπούλου, Επιμελήτρια Α’ Καρδιολογίας Γ.Ν.Α. ΚΑΤ.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, με θέμα «Ψωρίαση και Μεταβολικό Σύνδρομο» και ομιλήτριες την Ευτέρπη Ζαφειρίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δερματολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Βαρβάρα Συμεωνίδου, Βιολόγος – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MMedSc.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι καταξιωμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στον έλεγχο των παραπάνω συννοσηροτήτων, θα αναλύσουν τη συμπτωματολογία και τη θεραπευτική τους αντιμετώπιση και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων. Ο Σύλλογος «Επιδέρμια» προσκαλεί τους πάσχοντες από Ψωριασική Νόσο, τα μέλη της οικογένειάς τους και οποιονδήποτε επιθυμεί να λάβει έγκυρη και σφαιρική πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη παθολογική κατάσταση, να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις ζωντανά μέσω της σελίδας Facebook του Συλλόγου (www.facebook.com/www.epidermia.gr).