Μια νέα μελέτη στη Βρετανία έδειξε ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δεν επηρεάζουν τον έμμηνο κύκλο των γυναικών, παρά το γεγονός ότι ορισμένες γυναίκες είχαν δηλώσει ότι μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid19, είχαν παρατηρήσει αλλαγές στον κύκλο της περιόδου τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δρ Βικτόρια Μέιλ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, που έκανε τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv ανέλυσε στοιχεία για 1.273 γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν αναλυτικές καταγραφές για την περίοδο τους πριν και μετά τον εμβολιασμό τους. Όπως ανέφερε οι ερευνητές δεν ανίχνευσαν ισχυρά σήματα που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα εμβόλια Covid-19 συνδέονται με αλλαγές στον χρονισμό της περιόδου των γυναικών.

Δεν απέκλεισε πάντως ότι μεγαλύτερες μελέτες στο μέλλον ή σε άλλες χώρες μπορεί να βρουν κάποια τέτοια σχέση. Επεσήμανε πάντως ότι οι περισσότερες γυναίκες που αναφέρουν κάποια τέτοια αλλαγή μετά τον εμβολιασμό τους, βλέπουν την περίοδο τους να επιστρέφει στο φυσιολογικό στον επόμενο κύκλο. Επίσης η Μέιλ ανέφερε ότι και άλλες έρευνες που έχουν γίνει, δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα.