Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας. Το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργεί κανονικά και να αντέξει. Αυτό ήταν συνοπτικά το μήνυμα του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Αναλυτικότερα ανέφερε ότι έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές, τα οποία καλύφθηκαν είτε με μετακινήσεις προσωπικού από περιοχές που δεν πιέζονταν είτε με νέους επικουρικούς. Ο Υπουργός Υγείας μίλησε για το μέτρο της επίταξης των ιδιωτών γιατρών ενώ για τους διασωληνωμένους που παραμένουν εκτός κλινών ΜΕΘ, είπε ότι διασωληνώνονται με όλους τους όρους που υπάρχουν στα διεθνή πρότυπα και εκτός κλινών ΜΕΘ, με τους αναπνευστήρες και με την τεχνική και την ιατρική υποστήριξη.

Για τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι τιμωρητικά, αλλά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι οι συγκεκριμένοι πολίτες που παράγουν βαριές νοσηλείες και φτάνουν στο όριά του το ΕΣΥ.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, τόνισε ότι με τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν, φτάνουν σιγά – σιγά προς τις 100.000, όπως ήταν το διάστημα που η εμβολιαστική διαδικασία ήταν στην  κορύφωσή της. Σημείωσε δε, ότι τα νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν, ότι είναι αρκετά πιο σημαντική και ότι  θωρακίζει ακόμη καλύτερα. Για αυτό και στο μέλλον θα συζητηθεί τι θα ισχύει με τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά.

Για τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό ο κ. Πλεύρης είπε ότι από τις 12.000 επικουρικού προσωπικού  η μεγάλη πλειοψηφία θα παραμείνει σε αυτές τις θέσεις.