Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» της Janssen Ελλάδος, συνεχίζεται για 2η χρονιά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση. Ο Νοέμβριος, είναι αφιερωμένος στην Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), μία σπάνια και ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια των αρτηριών των πνευμόνων, η οποία επηρεάζει και την καρδιά, και προσβάλλει περίπου 5-10 άτομα ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατ’ έτος, στην Ευρώπη.

Όπως σε όλα τα σπάνια νοσήματα, η μεγαλύτερη δυσκολία στην Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι το γεγονός πως ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ελάχιστα γι’ αυτή, με αποτέλεσμα εκείνοι που πιθανώς νοσούν, να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα ύποπτα συμπτώματα εγκαίρως, ώστε να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή. Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Janssen Ελλάδος, Κέλυ Σταυροπούλου, δήλωσε ότι η εν λόγω εκστρατεία, αποτελεί για τη Janssen Ελλάδος ένα σημαντικό όχημα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμα μας να μετατρέψουμε την ΠAY σε μια μακροχρόνια, διαχειρίσιμη νόσο, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή».

Η καμπάνια ενημέρωσης για την αόρατη νόσο της ΠΑΥ ξεκίνησε από τη Janssen Ελλάδος το 2020, σε μία δύσκολη στιγμή για την ελληνική κοινωνία εν μέσω της πανδημίας. Ακριβώς αυτή η συνθήκη όμως, την κάνει ακόμα πιο σημαντική για την αναγνώριση της ασθένειας και την αναζήτηση αντιμετώπισης. Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καθίσταται απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ.