Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής (ΚΕΠΙΧ), το οποίο συστήθηκε προκειμένου να συμβάλει έμπρακτα στον περιορισμό των επιπτώσεων στις ζωές των κατοίκων της Αττικής από την πανδημία, βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης. Το ΚΕΠΙΧ έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστη Αξιοποίηση Προτεινόμενων Συμπερασμάτων Αξιολόγησης» κατά το πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αξιολόγησης για την ανθεκτικότητα και παραδόθηκε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από αντιπροσωπεία στελεχών της.

Η αντιπροσωπεία, επισήμανε ότι η επιλογή του ΚΕΠΙΧ για το πρώτο βραβείο έγινε τόσο για την εξαιρετική δράση των στελεχών του, όσο και «για την ουσιαστική εφαρμογή της χάραξης πολιτικής και στοχοθέτησης βάσει αντικειμενικών και επιστημονικών ευρημάτων, μια διαδικασία που δυστυχώς δεν έχει εδραιωθεί ακόμα στη χώρα μας».
Μάλιστα όπως επισημάνθηκε η δουλειά που γίνεται στο ΚΕΠΙΧ μπορεί να αναδειχθεί ως καλή πρακτική σε άλλες χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να το αναπτύξουν μέσα από ένα πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας.

Ο Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι το ΚΕΠΙΧ αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεσματικής παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ιατρικής και Επιστημονικής Κοινότητας απέναντι στις επιπτώσεις της καταστροφικής πανδημίας. «Το ΚΕΠΙΧ και τα στελέχη του συνέβαλλαν έμπρακτα και με μετρήσιμα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της πανδημίας. Μεταξύ άλλων μέσω του ΚΕΠΙΧ λειτούργησε η Τηλεφωνική Γραμμή 1110, η οποία παρείχε ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε πάνω από 180.000 περιπτώσεις. Επιπλέον διενεργήθηκαν πάνω από 60.000 δωρεάν tests μοριακού ελέγχου, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τη λειτουργία 10 κινητών μονάδων», δήλωσε.