Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εγκατέστησε και λειτουργεί τον πρώτο Ανοικτό Μαγνητικό Τομογράφο υψηλού Πεδίου 1.0 Τ. της PHILIPS, με περιβάλλον Ambient Experience, στο νομό των Κυκλάδων. Το νέο αυτό Ανοικτό Απεικονιστικό Σύστημα Μαγνητικής Τομογραφίας, λειτουργεί στο Διαγνωστικό Κέντρο – Πολυϊατρείο του Νομού, τη Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε., τον επίσημο συνεργάτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στις Κυκλάδες, στον οποία μάλιστα, σύντομα, θα λειτουργεί η Σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ενισχύοντας την παρουσία του Ομίλου στα νησιά των Κυκλάδων.

Το σύστημα Philips Panorama 1.0T προσφέρει, μεταξύ άλλων, έναν μεγάλο αριθμό εξελιγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών:

  • Συνδυάζει την τεχνολογική υπεροχή με τη λήψη εικόνων πολύ υψηλής ευκρίνειας σε χαμηλούς χρόνους εξέτασης
  • Προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου
  • Καταπολεμά το αίσθημα της «κλειστοφοβίας» με το διευρυμένο άνοιγμά του και τη μείωση του μήκους του εξεταστικού πεδίου
  • Διαθέτει μοναδική γωνία θέασης 360 μοιρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παιδιατρικά περιστατικά με το νέο Μαγνητικό Τομογράφο δεν απαιτείται η χρήση ήπιας καταστολής, μιας μεθόδου, η οποία μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο εξέτασης, έως 6 ώρες. Αντίθετα, με τη χρήση του Ambient Experience που διαθέτει το συγκεκριμένο απεικονιστικό σύστημα, ελαττώνεται το άγχος που βιώνουν τα παιδιά, πριν και κατά τη διενέργεια της εξέτασης. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του προγράμματος οι μικροί μας φίλοι βρίσκονται σε ένα χώρο εξέτασης γεμάτο με εικόνες και παιχνίδια που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται κατά μεγάλο βαθμό η οικειότητα που αισθάνονται τα παιδιά με το χώρο, με άμεσο αποτέλεσμα τη καλύτερη συνεργασία για μία εύκολη και ανώδυνη εξέταση.