Σήμερα θα ανακοινωθούν οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με το πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν την αναμνηστική δόση, όσοι έχουν νοσήσει, δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου, ο ΓΓ ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους. Συγκεκριμένα, οι οδηγίες θα ανέβουν στο emvolio.gov.gr και θα δοθούν και στους δημοσιογράφους. Επίσης σύντομα θα εξεταστεί και το θέμα όσων δεν μπορούν να κάνουν τα εμβόλια κατά της COVID-19 για ιατρικούς λόγους. «Θα το δούμε έτσι ώστε να μπορούν και αυτή η απαλλαγή να περνάει και να φαίνεται επίσημα στο σύστημα», είπε. Σχετικά με την τρίτη δόση ανέφερε ότι

έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 922.000 εμβολιασμοί,  και περίπου 700.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. Συνολικά δηλαδή το 57% των δικαιούχων. Όσον αφορά τα ραντεβού της πρώτης δόσης, έχουν κλειστεί τις τελευταίες εφτά ή οκτώ μέρες 150.000 ραντεβού, πράγμα που σημαίνει ότι πραγματοποιούνται περίπου 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, «το σημαντικότερο θέμα είναι να μείνουμε σε αυτούς τους αριθμούς. Να υπενθυμίσω ότι πριν μπουν τα μέτρα κινούμασταν σε νούμερα που ήταν σχεδόν 5.000 με 7.000 την ημέρα».

Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κάποιες ηλικιακές ομάδες ο ΓΓ του Υπουργείου ανέφερε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και επιχειρησιακά, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί αυτό.