Με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε από την απόφαση του Υπουργείου για μείωση των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας κατά 80% , ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε χθες το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό τονίζοντας ότι  «Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν». Τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Αττική που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες από COVID περιστατικά, «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία» και πρόσθεσε πως με τη χθεσινή επιστολή προς τα νοσοκομεία, ουσιαστικά, «δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις, εάν χρειαστεί, να περιορίσουν τα χειρουργεία».

Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι ακόμα και στις επιβαρυμένες περιοχές, όπου πλέον υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, «δεν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, ο περιορισμός θα είναι στο απολύτως απαραίτητο».

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που πιέζονται, είμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές να καλυφθούν και να γίνουν εκεί. Χειρουργεία δεν θα πάνε πίσω», δήλωσε.