Η «FairLife L.C.C., ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, επιχειρεί να συντονίσει την πληροφορία γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα, δημιουργώντας τη νέα θεματική βιβλιοθήκη «Μαθαίνω, Ενεργώ, Ελπίζω». Για πρώτη φορά, η ενημέρωση καλύπτει όλη τη διαδρομή μέσα από τη νόσο, υποστηρίζοντας τον ασθενή τη στιγμή που το έχει ανάγκη.

Το «Μαθαίνω, Ενεργώ, Ελπίζω» αποτελεί μια προσφορά στο ευρύ κοινό. Η ενημέρωση μέσα από την ενότητα είναι προσιτή στο νέο ασθενή και στους οικείους του αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τον καρκίνο του πνεύμονα. Οι πληροφορίες δίνονται με σαφή και απλό τρόπο. Μέσα από ομιλίες, συνεντεύξεις και video, ο αναγνώστης/θεατής παίρνει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τον απασχολούν.

Στην ουσία, το “Μαθαίνω, Ενεργώ, Ελπίζω” απευθύνεται σε όλους μας. Τα θέματα δεν είναι απλά ενημερωτικά. Δίνουν το ερέθισμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με τρόπο κατανοητό αλλά συγχρόνως προτρεπτικό. Η ενότητα έχει δυναμικό χαρακτήρα. Εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα στοιχεία και καινούριες μελέτες σχετικά με τη νόσο.

Για τη δημιουργία του ενημερωτικού υλικού, εντύπων και video, η FairLife L.C.C. συνεργάζεται με δεκάδες επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, απευθύνοντάς τους τα ερωτήματα που θα ήθελε να θέσει οποιοσδήποτε ασθενής που έχει διαγνωσθεί με καρκίνο του πνεύμονα. Οι απαντήσεις των ειδικών διαφωτίζουν με τον πλέον σαφή και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο θέματα, όπως (ενδεικτικά αναφέρονται) :

Πρόληψη & έγκαιρη διάγνωση, Διάγνωση και σταδιοποίηση της νόσου, Βιοδείκτες (EGFR, ALK, NTRK, KRAS, ROS1), Μη Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα, Μικροκυτταρικός Καρκίνος του Πνεύμονα, Κλινικές μελέτες, Χειρουργική προσέγγιση, Ακτινοθεραπεία, Βρογχοσκόπηση, Υγρή βιοψία κ.ά.