Την προσπάθεια που γίνεται για να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν οι παιδοψυχιατρικές κλίνες στη χώρα μας που σήμερα δεν επαρκούν, τόνισε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα. Όπως τόνισε, «Ήδη θέσαμε σε λειτουργία την παιδοψυχιατρική κλινική στο “Καραμανδάνειο” Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και παράλληλα πρόκειται να εγκαινιάσουμε τις Παιδοψυχιατρικές Κλινικές στο Ασκληπιείο της Βούλας, στο Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Τρίπολη».

Επίσης, ανέφερε ότι «κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να εκπαιδεύσουμε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”».
Όσον αφορά την ανάπτυξη νέων δομών, η Ζωή Ράπτη είπε ότι «αυτό που σχεδιάζουμε για την επόμενη διετία είναι και οι δομές αυτισμού», διότι όπως εξήγησε, «η πρώιμη διάγνωση του αυτισμού είναι πολύ σημαντική για την έναρξη της σχολικής ζωής και βεβαίως για την ένταξη του παιδιού σε αυτή με τον καλύτερο τρόπο».

Παράλληλα, επισήμανε, ότι «πρέπει να θεσμοθετήσουμε καινούργιες δομές, οι οποίες θα αφορούν τις λεγόμενες σύγχρονες εξαρτήσεις και μία από αυτές είναι η διαταραχή πρόσληψης τροφής, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ειδικά κέντρα, στα οποία μπορεί κάποιος να απευθυνθεί».

Για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και της κακοποίησης των παιδιών, πρόκειται να δημιουργηθούν συγκεκριμένα κέντρα, ένα στην Αθήνα και ένα Θεσσαλονίκη, ενώ έχει προγραμματισθεί και η δημιουργία τεσσάρων νέων κοινοτικών κέντρων ψυχικής υγείας σε Αττική, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Πελοπόννησο.