Η FairLife L.C.C., ενημερώνει πως σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 11.00-12.30 π.μ. , θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της 6ης έκθεσης του φορέα Lung Cancer Europe (LuCE) με θέμα ” Εμπειρίες και ποιότητα ζωής των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη”.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι εστιάζει στην καθημερινή εμπειρία και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα αλλά και οι φροντιστές τους, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, διερευνώνται οι ψυχικές και σωματικές ανάγκες του ασθενή αλλά και του φροντιστή, ο οποίος αναλαμβάνει τον υποστηρικτικό ρόλο σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο.

Η FairLife LCC, πλήρες μέλος του Lung Cancer Europe, έχει ενώσει τη φωνή της με τον Ευρωπαϊκό φορέα και προωθεί στην Ελλάδα την καμπάνια “GetChecked “, ” Μην αναβάλλεις τις εξετάσεις σου “. Στην έρευνα του LuCE συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας ώστε να στηρίξει, με τη σειρά της την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της νόσου, που επιχειρείται από το Lung Cancer Europe.

Την έκθεση θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Lung Cancer Europe, Dr. Anne-Marie Baird. O κος Tomislav Sokol, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου (BECA) και η κα Lavinia Magee, Σύμβουλος Νοσηλευτικής, Ογκολογία Θώρακος, Royal Papworth Hospital του Ηνωμένου Βασιλείου, δίνουν αντίστοιχα την προοπτική τους πάνω στο θέμα που πραγματεύεται η έρευνα. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσίαση της προσωπικής οπτικής των ασθενών και των φροντιστών, τους οποίους εκπροσωπούν η κα Sally Hall, επιζούσα από καρκίνο του πνεύμονα και ο κος Γιώργος Σιαράβας, μέλος της ομάδας της FairLife, που μοιράζεται τη δική του ιστορία ως φροντιστής.