Η La Roche-Posay, η #1 μάρκα περιποίησης που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, αναπτύσσει συνθέσεις που αλλάζουν τη ζωή όσων ταλαιπωρούνται από τις δερματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του ευαίσθητου ή του καταπονημένου δέρματος. Η πρωτοποριακή μάρκα περιποίησης αποκαλύπτει μια νέα επαναστατική καινοτομία: το πρώτο της ιατροτεχνολογικό προϊόν για το έκζεμα. Αξιοποιώντας τη δύναμη της προηγμένης επιστήμης του μικροβιώματος, το Lipikar Εczema Μed Cream εξασφαλίζει βέλτιστη αποτελεσματικότητα ενάντια στα συμπτώματα του εκζέματος, με oρατά αποτελέσματα σε τρεις μόλις ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι 165 εκατομμύριά παιδιά παγκοσμίως έχουν έκζεμα. Εκτιμάται ότι 30% των παιδιών και 10% των ενήλικων ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα του εκζέματος. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το  90% των δερματικών βλαβών των ασθενών προκαλούνται από συγκεκριμένα βακτήρια.

Σε έρευνα για την χρήση του προϊόντος διαπιστώθηκε ότι 65% των χρηστών του lipikar eczema med cream παρουσίασαν ορατή βελτίωση μέσα σε 3 ημέρες  και 91% των χρηστών είδαν αποτέλεσμα μέσα σε 7 ημέρες . Άξιο λόγου είναι ότι  το 100% των παιδιών και 95% των ενήλικων είδαν την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται μετρά από 14 ημέρες.

Ως γνωστόν, το έκζεμα είναι μια κοινή, μη μεταδοτική δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή, ερεθισμό, κνησμό και ερυθρότητα. Πέραν των δερματικών συμπτωμάτων, το έκζεμα συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες χρονιές παθήσεις.

Πρωτοπορωντας στην επιστήμη του μικροβιώματος από το 2011, η La Roche -Posay διεξήγαγε κλινικες μελέτες και κατέδειξε τα αποτελέσματα σε 14 δημοσιεύσεις. Το  δέρμα έχει το δικό του οικοσύστημα μικροοργανισμών που ζουν στην επιφάνεια του. Αυτό  το οικοσύστημα καθορίζεται από τα γονίδια, την ηλικία, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, την προσωπική μας υγιεινή, ακόμα και τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Το μικροβιωμα του δέρματος πρέπει να είναι ισορροπημένο και όσο το δυνατόν πιο ποικιλόμορφο, ώστε να λειτουργεί ως φραγμός διατηρώντας την υγειά του δέρματος μας και συμβάλλοντας στη διαδικασία αυτο – επανόρθωσης του. H La Roche -Posa  στόχευσε στη σχέση ανάμεσα στην ανισορροπία του μικροβιώματος και στο έκζεμα με το lipikar baume ap+m, το οποίο το επαναφέρει την ισορροπία του μικροβιώματος.