Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο των επισκέψεών της στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε χθες σύσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, επισκέφτηκε την Α΄ ΜΕΘ, ενώ σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περισσότεροι από 3.000 ασθενείς με Covid.

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε άτομα άνω των 60 ετών δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας. Βλέπετε τι γίνεται σ΄αυτό το Νοσοκομείο. Πραγματικά έχουμε πάρα πολλά κρούσματα.  Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα, είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό. ‘Αρα  είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας.

Σε ερώτηση σχετική με την ενίσχυση του Νοσοκομείου Παπανικολάου σε προσωπικό απάντησε  ότι ανοίγουν οι πλατφόρμες για νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και προκηρύσσονται θέσεις για προσωπικό ΜΕΘ. Ερωτηθείσα εάν θα επεκταθεί η συνεργασία γμε τον ιδιωτικό τομέα, απάντησε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία για τη νοσηλεία  περιστατικών Covid  και για νοσηλεία άλλων περιστατικών και ότι γίνονται συνεχείς συζητήσεις για το αν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. Η κ. Γκάγκα επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου, είχε  σύσκεψη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης περιστατικών Covid  που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.