Σε αποκάλυψη για την ύπαρξη κυκλώματος που εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό, από διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας, προχώρησε χθες τo τηλεοπτικό κανάλι MEGA.

Σύμφωνα με την έρευνα, ανεμβολίαστοι πολίτες αποκτούν ψεύτικο «ελευθέρας», με τη «βούλα» των αρμόδιων φορέων οι οποίοι αγνοούν ότι πιστοποιούν ως θετικά κρούσματα στον ΕΟΔΥΥ, ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει ποτέ τεστ.

Για το περιστατικό παρενέβη εισαγγελέας, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό, Θάνο Πλεύρη, να ζητά την άμεση συλλογή στοιχείων και την έναρξη έρευνας. Όπως αποκαλύφθηκε, όσοι τα προμηθεύονταν ουδέποτε επισκέφθηκαν το διαγνωστικό κέντρο ούτε και υποβλήθηκαν σε μοριακό ή άλλου είδους τεστ για τον κοροναϊό. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν «επαφή» μέσω τρίτου, με τον άνθρωπο που είχε την κατάλληλη γνωριμία στο διαγνωστικό έγινε, έδιναν 200 ευρώ και σε μία βδομάδα είχαν στα χέρια τους το «πιστοποιητικό». Οι δημοσιογράφοι του καναλιού επικοινώνησαν με το συγκεκριμένο κέντρο, όπου ο υπεύθυνος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γίνεται κάτι τέτοιο μέσω του συγκεκριμένου διαγνωστικού, ζητώντας μάλιστα περαιτέρω ενημέρωση εκ μέρους της εκπομπής για να το διερευνήσει.