Η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά της COVID-19 θα ανοίξει την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η πρώτη παραλαβή εμβολίων θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου και οι εμβολιασμοί που θα ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν σε 75 εμβολιαστικά κέντρα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αναφερόμενος στα μέχρι τώρα στοιχεία για τους εμβολιασμούς είπε ότι τα μέχρι τώρα ραντεβού για την ενισχυτική δόση είναι ικανοποιητικά. Ενημέρωσε ότι από το βράδυ της Τρίτης θα αρχίσουν να απελευθερώνονται σταδιακά πάνω από 75.000 ραντεβού και όποιος έχει κλείσει ήδη ραντεβού για αναμνηστική δόση θα μπορεί να κοιτάζει το σύστημα για αλλαγή ραντεβού σε πιο κοντινή ημερομηνία.

Όπως είπε, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κλειστεί 1 εκατομμύριο ραντεβού, ενώ συνολικά έχουν γίνει 15,14 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα μας.  Το  68,1% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ πάνω από 6.700.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Είπε ακόμα ότι μετά και το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή για αναμνηστική δόση σε όλους άνω των 18 ετών, έχουν κλείσει ραντεβού 650.000 άτομα και ότι μόνο χθες κλείστηκαν πάνω από 210.000 ραντεβού.