Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η Υφυπουργός Υγείας για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη με στόχο να ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις καλές πρακτικές και τις καινοτομίες, όσον αφορά τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, όπως δήλωσε και σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας Ν. Υόρκης». Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε και τα γραφεία του Child Mind Institute στη Νέα Υόρκη – ένα διεθνούς εμβελείας ίδρυμα για την Ψυχική Υγεία των Παιδιών.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξή της το Υπουργείο Υγείας συνεργάζεται με το Child Mind Institute για να αξιοποιήσει τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποδέχτηκε το ελληνικό κράτος και τα οποία θα διατεθούν για την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων στη χώρα μας, με τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Κέντρων Αναφοράς για την Παιδική Ψυχική Υγεία, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και με την ανάπτυξη κλινικής τεχνολογίας αιχμής.

Η κ. Ράπτη συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής επιστήμονα της Regeneron Pharmaceuticals , Τζορτζ Γιανκόπουλο και τον αντιπρόεδρο Έρευνας της Regeneron Pharmaceuticals Χρήστο Κυρατσού καθώς και με τον Έλληνα CEO της PFIZER Αλβέρτο Μπουρλά. Όπως τόνισε στη συνέντευξή της, επιστήμονες τέτοιας δυναμικότητας και πολλοί άλλοι που συνεισφέρουν στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της βοήθειας στον συνάνθρωπό μας ως κλινικοί ιατροί, μπορούν, δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τους και με το ελληνικό κράτος να μας βοηθήσουν πολύ να υιοθετήσουμε άμεσα καλές πρακτικές και καινοτομίες στον τομέα της υγείας και να παρέχουν επιστημονική αρωγή στην πατρίδα μας.