Η αύξηση των κρουσμάτων εξ’αιτίας της παραλλαγής Όμικρον στη Βρετανία, οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας στη λήψη πιο αυστηρών μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του ιού. Μετά από σύσκεψη του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησής του, αποφασίστηκαν τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με αυτά, από Δευτέρα επανασυστήνεται η τηλεργασία. «Πηγαίνετε στη δουλειά σας αν πρέπει να πάτε, αλλά εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό», είπε. Η χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρείται, από την Παρασκευή, στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως τα σινεμά και τα θέατρα.

Την ίδια στιγμή, αυστηρότερες θα είναι οι προϋποθέσεις για να μπει κάποιος σε νυκτερινά κέντρα ή άλλους χώρους όπου παρατηρείται συρροή κόσμου. Συγκεκριμένα για την είσοδο θα απαιτούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Ωστόσο, ο Τζόνσον κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιβληθούν όπως πέρσι περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές εν μέσω γιορτών στη Βρετανία. Οι νέοι κανόνες θα αναθεωρηθούν περί τον Ιανουάριο και ανάλογα με το ιικό φορτίο θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Πάντως ο Βρετανός πρωθυπουργός διεμήνυσε, σε κάθε τόνο, πως δεν πρόκειται για ένα lockdown και πω η περίοδος των γιορτών θα κυλήσει χωρίς μέτρα περιορισμού στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Η στερλίνα και οι αποδόσεις των βρετανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν λόγω των δημοσιευμάτων και οι επενδυτές περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια στις 16 Δεκεμβρίου.