Τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά της COVID-19 τόνισε  ο καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού Γιώργος Χρούσος, μιλώντας χθες το πρωί, σε τηλεοπτικό κανάλι.

Όπως ανέφερε, τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας, εκτός από το ότι κινδυνεύουν να νοσήσουν από τη λοίμωξηδιατρέχουν επίσης τον κίνδυνο να εμφανίσουν το σύνδρομο  MIS-C. Το εν λόγω σύνδρομο όπως εξήγησε,  είναι ένα Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο, με κλινικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν και με τη νόσο Kawasaki και το Σύνδρομο Τοξικού Shock, και εμφανίζεται σε παιδιά που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό,  επηρεάζοντας τα αγγεία, ακόμα και αυτά της καρδιάς. Το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται περισσότερο σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι τα εμβόλια mRNA είναι αβλαβή για τα παιδιά και δημιουργούν σε αυτές τις ηλικίες πολλά αντισώματα που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως μια δεύτερη δόση δεν θα είναι αναγκαία. Αναφερόμενος στην τεχνολογία mRNA εξήγησε ότι  “κάθεται” μέσα στον οργανισμό για 10 λεπτά μόνο. Μπαίνει στο κυτταρόπλασμα, παράγει την πρωτεΐνη για την καταπολέμηση του ιού και εξαφανίζεται.