Ξεκινούν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί κατά της COVID 19 παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών στην Κύπρο, ενώ παράλληλα τα μέτρα για τους πλήρως ανεμβολίαστους, προβλέπουν απαγόρευση εισόδου σε γάμους, βαπτίσεις και χώρους εστίασης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, από τις 15 Δεκεμβρίου αυτή θα χορηγείται στους πεντέμιση μήνες, αντί για τους έξι που ισχύει μέχρι τώρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα, «την περασμένη εβδομάδα, στην Κύπρο, χάσαμε από την ασθένεια του κορωνοϊού, συνανθρώπους μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, που ουσιαστικά αρνήθηκαν τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτηρίων μας. Γεγονός αδιανόητο, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η αποδοχή της επιστήμης ήταν και παραμένει βασικό συστατικό της προόδου της ανθρωπότητας για ολόκληρους αιώνες».

Επιπλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου 2021, οι επιβάτες που καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεούνται να υποβληθούν σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test μετά την πάροδο 72 ωρών από την ημέρα άφιξης τους. Η εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα τους παρέχεται δωρεάν μέσω των σημείων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, προσκομίζοντας την κάρτα επιβίβασης και αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο). Εξαιρούνται τα άτομα που έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου