Απαντήσεις σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης έδωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη Βουλή τονίζοντας ότι το Υπουργείο προσπαθεί να καλύψει άμεσα τα κενά που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδοτήσεων, παραιτήσεων ή αναστολών εργασίας, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «Έχει γίνει η προκήρυξη για προσλήψεις 5.000 μόνιμου ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες και αν χρειαστεί θα υπάρξει και άλλη προκήρυξη».

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρωθούν οι εφημερίες όλων των δικαιούχων που βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στις δομές ΠΦΥ της Αθήνας, λόγω της πανδημίας, την οποία και παραδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας, είπε ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την πρωτοβάθμια υγεία τον Ιανουάριο μαζί και με τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Σε ερώτηση για «απαράδεκτη καθυστέρηση, πάνω από ένα χρόνο, της πρόσληψης δύο παιδοχειρούργων στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας» ο κ. Πλεύρης αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία όπως εξήγησε, «οφείλεται σε υπηρεσιακούς λόγους» και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα.

«Όπου υπάρχει πρόβλημα το καλύπτουμε με επικουρικό προσωπικό, αλλά ταυτόχρονα προκηρύσσονται και νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα μη λειτουργίας του νοσοκομείου Παίδων», συμπλήρωσε.